Puppy-Privéles

Puppycursus aan huis

LET OP: Momenteel is er een tijdelijke aanmeldstop 

Puppy-privéles vanuit uw eigen huis, voor pups en jonge honden (tot 6 mnd)

Wanneer u een pup in huis krijgt wilt u er natuurlijk alles aan doen om hem op te laten groeien als stabiele, lieve en gehoorzame hond. Omdat iedere hond verschillend is, is het noodzakelijk om te kijken wat uw pup in specifieke situaties nodig heeft. Een onzeker of angstig pupje heeft logischerwijs een andere begeleiding nodig dan een zelfverzekerde pup. Ook tussen de verschillende rassen zitten grote verschillen. Het ene ras heeft een langdurige en intensieve socialisatie nodig of juist meer socialisatie op specifieke situaties waar een ander ras met een minder intensieve of langdurige socialisatie prima kan uitgroeien tot een stabiele en sociale hond. De achtergrond, erfelijke aanleg en persoonlijk karakter van uw pup zijn onlosmakelijk verbonden met de mate en manier van leren en socialiseren. De bijzonderheden en/of aandachtspunten die voor úw pup gelden worden met u besproken tijdens de les(sen).

 

Tijdens de Privétraining maken we een begin met het aanleren van diverse oefeningen zoals aandacht, zit, af, lopen aan de lijn en hier komen. U leert hoe u uw pup kunt trainen en opvoeden zonder dwang of straf en hoe u hem kunt steunen en begeleiden in diverse situaties. Aan de hand van de lichaamstaal en signalen die uw pup laat zien leer ik u uw pup begrijpen. Door lichaamstaal en signalen te leren herkennen zult u uw pup in alle situaties beter kunnen begeleiden. Miscommunicatie tussen baas en hond kan namelijk gemakkelijk resulteren in probleemgedrag. Na de les krijgt u theorie per mail toegestuurd met informatie over hondengedrag waar u tijdens de puppytijd, maar zeker ook daarna veel aan zult hebben! 

 

Enkele voordelen van Privéles aan huis voor pups:

  • Nieuwe oefeningen kunnen worden aangeleerd in de eigen vertrouwende omgeving. Voordeel hiervan is, dat de pup/jonge hond zich goed kan concentreren op een nieuwe oefening zonder al te veel (nieuwe) prikkels en hierdoor sneller leert. Wanneer de pup in huis of tuin de oefening goed beheerst gaan we deze vervolgens met meer afleiding en nieuwe prikkels, buiten op straat oefenen
  • Vaak zijn zo'n 3 lessen al voldoende om de basisbeginselen goed onder de knie te krijgen en zelf verder te trainen
  • De lessen vinden plaats in de dynamiek van uw eigen omgeving en situatie. Dat is tenslotte ook de plek waar u uw hond wilt laten gehoorzamen, met alle afleidingen, verleidingen en prikkels die daarbij horen. Doordat wij gaandeweg de lessen de oefeningen op verschillende plekken gaan oefenen, leert uw hond niet alleen luisteren wanneer er geen of weinig afleiding is, maar ook wanneer er van alles en nog wat om hem heen gebeurd 
  • Alle tips zijn toegespitst op uw eigen situatie en het gedrag/karakter van uw eigen hond
  • De cursisten mogen te allen tijde tussen de lessen door contact opnemen voor hulp of tips in bepaalde situaties

 

Na aanmelding middels het aanmeldformulier neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. U mag uiteraard ook eerst bellen of een e-mail sturen wanneer u vragen heeft of meer informatie wil.