Home » Training » Puppycursus

Puppycursus


Lesrooster:
Maandag
Puppycursus 14.00-15.00 uur


Donderdag
Puppycursus 15.00-16.00 uur 

 

De KynoSupport Puppycursus:

  • Positieve hondentraining gebaseerd op de meest actuele wetenschappelijke kennis
  • Kleine groepjes van maximaal 6 honden
  • Veel persoonlijke aandacht en begeleiding
  • Gevarieerde lessen

De puppycursus bevat 8 lessen van ongeveer een uur, inclusief theorie en extra ondersteuning (via telefoon/mail) indien gewenst. Alle nieuwe cursisten ontvangen een welkomst-trainingspakket. Wij gebruiken een positieve trainingsmethode zonder druk, of dwang op de hond uit te oefenen en zonder fysieke correcties. Tijdens de lessen zal er veel worden uitgelegd over hondengedrag, lichaamstaal, trainingsmethodes en specifieke situaties en/of gedragingen. Overige theorie krijgt u tussen de lessen door via de mail toegestuurd.

 

Doordat we tijdens de lessen gebruik maken van verschillende materialen, voorwerpen, obstakels en attributen worden de pups fysiek en mentaal uitgedaagd nieuwe dingen en situaties te onderzoeken, zelfvertrouwen op te bouwen en grenzen te verleggen en wordt er een basis gelegd voor goede motorische vaardigheden en bewustzijn. Er wordt een begin gemaakt met basiscommando’s zoals aandacht voor de baas, netjes meelopen aan de lijn, zitten, liggen en hier komen. De focus tijdens de lessen ligt op de samenwerking tussen hond en baas.

De cursus wordt niet afgesloten met een examen. Hondentraining en -opvoeding is geen wedstrijd of momentopname, het is een leerproces van u en uw hond in uw eigen tempo en op uw eigen niveau. De focus ligt bij mij op de groei die u en uw hond hebben doorgemaakt, niet welke hond of baasje het beste en/of snelste leert. Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat van deelname.

Omdat u als (nieuwe) hondenbezitter soms veel vragen kan hebben over het gedrag van uw hond mag u tijdens de lesperiode maar ook daarna altijd contact opnemen voor advies of tips in bepaalde situaties.

 

Aanmelden

Na aanmelding middels het intakeformulier neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Klik op Contact & Aanmelden voor het intakeformulier.
Geeft u op het aanmeldformulier aan op welke dag u wilt komen trainen (maandag of donderdag) ?

Wat heeft u nodig voor de puppycursus:

  • een normale halsband of hondentuig (gebruik van andere materialen of hulpmiddelen alleen toegestaan na overleg)

  • een lijn van maximaal 2 meter (geen uitrollijn)

  • voldoende smakelijke beloningen voor de hond (kleine hap-slik-weg hapjes)

  • poepzakjes

 

U beslist zelf of u met een clicker wil trainen of niet. Wat een clicker is en hoe het werkt leest u hier

 

Wilt u liever eerst een keer komen kijken of graag een proefles meedraaien? Dat kan, maar alleen wanneer de groepssamenstelling dit toelaat.
Aanmelden voor een proefles kan alleen via de e-mail  info@kyno-support.nl