Home » Training » Puppycursus

Puppycursus


De puppycursus is iedere woensdag om 14.30 uur en vrijdag om 12 uur in Sint Annaparochie. 

 

De KynoSupport Puppycursus:

  • Kleine groepjes van maximaal 5 honden

  • Veel persoonlijke aandacht en begeleiding

  • Gevarieerde lessen

De puppycursus bevat 6 lessen van een uur, inclusief theorie en extra ondersteuning (via telefoon/mail of thuisbezoek) indien gewenst. Alle nieuwe cursisten ontvangen een welkomst-trainingspakket. Wanneer u door omstandigheden één of meerdere lessen mist, kunt u deze gemiste les(sen) inhalen als één privéles van 45 minuten. 

 

Doordat we tijdens de lessen gebruik maken van verschillende materialen, voorwerpen, obstakels en attributen worden de pups fysiek en mentaal uitgedaagd nieuwe dingen en situaties te onderzoeken, zelfvertrouwen op te bouwen en grenzen te verleggen en wordt er een basis gelegd voor goede motorische vaardigheden en bewustzijn. Er wordt een begin gemaakt met basiscommando’s zoals aandacht voor de baas, netjes meelopen aan de lijn, zitten, liggen en hier komen. De focus tijdens de lessen ligt op de samenwerking tussen hond en baas.

Tijdens de lessen zal er veel worden uitgelegd over hondengedrag, lichaamstaal, trainingsmethodes en specifieke situaties en/of gedragingen. Overige theorie krijgt u tussen de lessen door via de mail toegestuurd.

De cursus wordt niet afgesloten met een examen. Hondentraining en -opvoeding is geen wedstrijd of momentopname, het is een leerproces van u en uw hond in uw eigen tempo en op uw eigen niveau. De focus ligt bij mij op de groei die u en uw hond hebben doorgemaakt, niet welke hond of baasje het beste en/of snelste leert. Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat van deelname.

Omdat u als (nieuwe) hondenbezitter soms veel vragen kan hebben over het gedrag van uw hond mag u tijdens de lesperiode maar ook daarna altijd contact opnemen voor advies of tips in bepaalde situaties.

 

Aanmelden

Na aanmelding middels het intakeformulier neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Klik op Contact & Aanmelden voor het intakeformulier.

Wat heeft u nodig voor de puppycursus:

  • een normale halsband of hondentuig (gebruik van andere materialen of hulpmiddelen alleen toegestaan na overleg)

  • een lijn van maximaal 2 meter

  • voldoende smakelijke beloningen voor de hond (kleine hap-slik-weg hapjes)

  • poepzakjes

 

U bepaald zelf of u met een clicker wil trainen of niet. Wat een clicker is en hoe het werkt leest u hier

 

Wilt u liever eerst een keer komen kijken of graag een proefles meedraaien? Dat kan, maar alleen wanneer de groepssamenstelling dit toelaat.
Aanmelden voor een proefles kan alleen via de e-mail  info@kyno-support.nl