Home » Training » Privé-Puppytraining

Privéles puppy- of gehoorzaamheidstrainingWilt u graag begeleiding en advies bij de opvoeding en training van uw pup of jonge hond, maar is het voor u niet mogelijk of niet wenselijk om wekelijks naar een hondenschool te gaan? Bijvoorbeeld door een onregelmatig werkrooster, geen eigen vervoer of een fysieke beperking? Dan is Privéles perfect voor u!

 

Wanneer u een pup in huis krijgt wilt u er natuurlijk alles aan doen om hem op te laten groeien als stabiele, lieve en gehoorzame hond. Omdat iedere hond verschillend is, is het noodzakelijk om te kijken wat uw pup in specifieke situaties nodig heeft. Een onzeker of angstig pupje heeft logischerwijs een andere aanpak nodig dan een zelfverzekerde pup. Ook tussen de verschillende rassen zitten grote verschillen. Het ene ras heeft een langdurige en intensieve socialisatie nodig of juist meer socialisatie op specifieke situaties waar een ander ras met een minder intensieve of langdurige socialisatie prima kan uitgroeien tot een stabiele en sociale hond. De achtergrond, erfelijke aanleg en persoonlijk karakter van uw pup zijn onlosmakelijk verbonden met de mate en manier van leren en socialiseren.

 

Tijdens de Privétraining zal de prioriteit in eerste instantie liggen in de socialisatie het opbouwen van een band. Uw pup moet leren dat u het beste en leukste in zijn leven bent waarbij hij zich veilig kan voelen. U leert hoe u uw pup kunt opvoeden zonder dwang of straf en hoe u hem kunt steunen en begeleiden in diverse situaties. Aan de hand van de lichaamstaal en signalen die uw pup laat zien leer ik u uw pup begrijpen. Door lichaamstaal en signalen te leren herkennen kunt u uw pup in alle situaties beter begrijpen en begeleiden. Miscommunicatie tussen baas en hond kan namelijk gemakkelijk resulteren in probleemgedrag. Tijdens de Privétraining krijgt u theorie per mail toegestuurd waardoor u uw hond beter zal leren begrijpen en daardoor beter zal kunnen begeleiden tijdens de puppytijd, maar zeker ook daarna! We maken bij jonge pups een begin met het aanleren van diverse oefeningen, zoals zit, af, netjes meelopen aan de lijn en het hier komen. Is uw hond al wat ouder, dan kunnen we uiteraard trainen op uw eigen doelen of bijvoorbeeld op één specifiek onderdeel, bijvoorbeeld netjes meelopen aan de riem of hierkomen.

 

Enkele voordelen van Privétraining:

  • Nieuwe oefeningen kunnen worden aangeleerd in de eigen vertrouwende omgeving. Voordeel hiervan is, dat de pup/jonge hond zich goed kan concentreren op een nieuwe oefening zonder al te veel (nieuwe) prikkels en hierdoor sneller leert. Wanneer de pup in huis of tuin de oefening goed beheerst gaan we deze vervolgens met meer afleiding en nieuwe prikkels, buiten op straat oefenen.
  • Vaak zijn 2 of 3 lessen al voldoende om de basisbeginselen goed onder de knie te krijgen.
  • De lessen vinden niet plaats op een afgelegen veld, maar in de dynamiek van uw eigen omgeving. Dat is tenslotte ook de plek waar u uw hond wilt laten gehoorzamen, met alle afleidingen, verleidingen en prikkels die daarbij horen. Woont u bijvoorbeeld in een druk gebied, zoals een stadscentrum of op een plek met veel verkeer, dan zijn oefeningen doen op een rustig hondenveld waar weinig mensen en verkeer komen niet voldoende. Doordat wij de oefeningen juist op verschillende plekken oefenen, leert uw hond niet alleen luisteren wanneer er geen of weinig afleiding is, maar ook wanneer er van alles en nog wat om hem heen gebeurt. Dit vergt logischerwijs een iets andere aanpak en begeleiding dan wanneer u 10 weken achtereen op eenzelfde locatie oefent.
  • Het ene pupje heeft wat meer moeite met bijvoorbeeld luide prikkels dan een ander, of is meer onder de indruk van nieuwe situaties dan een ander. Hoe begeleid u dat het beste? Iedere (gezins-)situatie is uniek en vergt een eigen, unieke aanpak, socialisatie en opvoeding. Met Privé-Puppytraining leert u uw hondje kennen, zijn lichaamstaal herkennen en leert u hoe u uw pup in specifieke situaties het beste kunt begeleiden.
  • De cursisten van Privétraining mogen te allen tijde tussen de lessen door contact opnemen voor hulp of tips in bepaalde situaties

 

Aanmelden

Na aanmelding middels het aanmeldformulier neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Klik op Contact & Aanmelden voor het aanmeldformulier.