Home » Training » Privé-Gedragsbegeleiding

Individuele (gedrags-)begeleiding en advies bij de opvoeding en training van uw hond

 

Wilt u graag begeleiding en advies bij de opvoeding en training van uw hond, maar is het voor u niet mogelijk of niet wenselijk om wekelijks naar een hondenschool te gaan? Of wilt u trainen op één specifiek onderdeel (zoals niet trekken aan de lijn of hier komen) zonder een standaard cursus bij een hondenschool te volgen? Loopt u tegen problemen aan tijdens het wandelen met uw hond of in huis? Dan is individuele training perfect voor u!

 

Iedere hond en ieder mens is uniek, daarom kunt u bij mij terecht voor training op individuele basis. Het voordeel van privétraining is dat alles in overleg met u afgestemd kan worden op uw specifieke situatie. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld op één specifiek onderdeel te trainen of begeleiding te krijgen bij probleemgedrag.

 

U werkt in uw eigen tempo en niveau naar het gewenste resultaat. Tijdens de training leg ik u uit wat uw hond aan lichaamstaal en signalen laat zien en hoe u hierop kunt anticiperen. Ik werk op basis van positieve training, dat wil zeggen het gewenste gedrag op het juiste moment te belonen en ongewenst gedrag direct om te buigen naar gewenst gedrag. Leren zonder het gebruik van fysieke correcties, dwang of straf.

Mijn doel is om een harmonie te creëren tussen baas en hond, waar respect, vertrouwen en plezier voorop staat!

 

Enkele voordelen van privé-gedragsbegeleiding:

  • persoonlijke training aangepast aan uw specifieke situatie, wensen en leefomgeving
  • trainen in uw eigen tempo en op eigen niveau
  • trainen wanneer het u uitkomt ipv een vaste dag en tijd
  • de lessen kunnen worden verspreid over langere periode ipv wekelijks
  • training mogelijk op een specifiek onderdeel, zoals lopen zonder trekken, hier komen, dierenartstraining of probleemgedrag
  • u bepaald zelf hoeveel lessen u nodig heeft
  • ondersteunend theoriemateriaal wat u helpt bij het begrijpen en begeleiden van uw hond
  • Ideaal voor honden die om wat voor reden dan ook niet goed in een groep kunnen functioneren
  • Na de les (of lesperiode) mag u altijd contact opnemen voor extra ondersteuning of tips

  

Is er sprake van probleemgedrag? Indien ik u hierbij begeleiden kan ontvangt u na de les (of lesperiode) een persoonlijk advies- en begeleidingsplan, afgestemd op uw eigen hond en eigen situatie. Ook zit er in het advies-begeleidingsplan ondersteunde theorie die u helpt bepaald gedrag van uw hond beter te kunnen begrijpen. Het advies- en begeleidingsplan kunt u gebruiken als leidraad voor de training/begeleiding van uw hond of als naslagwerk voor extra informatie.

 

Aanmelden

Na aanmelding middels het intakeformulier neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Klik op Contact & Aanmelden voor het intakeformulier.

 

Let op: ik ben (nog) geen gediplomeerde gedragstherapeut. Indien ik u niet helpen kan zal ik u, afhankelijk van de aard en ernst van het 'probleem', doorsturen naar een gediplomeerde gedragstherapeut met de juiste papieren, voldoende kennis en ervaring.