Home » Training » Privé-Gedragsbegeleiding

Individuele (gedrags-)begeleiding en advies bij de opvoeding en training van uw hond

 

Iedere hond en ieder mens is uniek, daarom kunt u bij mij terecht voor begeleiding of training op individuele basis. Het voordeel van individuele (gedrags-)begeleiding is dat alles in overleg met u afgestemd kan worden op uw specifieke situatie. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld op één specifiek onderdeel te trainen of begeleiding te krijgen bij probleemgedrag.


 Ik werk op basis van positieve training, dat wil zeggen het gewenste gedrag op het juiste moment en manier te belonen en eventueel ongewenst gedrag direct om te buigen naar gewenst gedrag. Leren zonder het gebruik van fysieke correcties, dwang of straf. Is er sprake van bepaald probleemgedrag, dan is het belangrijk om te kijken wat de oorzaak van dit gedrag is. De oorzaak/motivatie/emotie achter dit gedrag is namelijk essentieel onderdeel in het begrijpen én verbeteren van het ongewenste gedrag.

Mijn doel is om een harmonie te creëren tussen baas en hond, waar respect, vertrouwen en plezier voorop staat!

 

Enkele voordelen van privé-gedragsbegeleiding:

  • persoonlijke training aangepast aan uw specifieke situatie, wensen en leefomgeving
  • trainen in uw eigen tempo en op eigen niveau
  • u traint wanneer het u uitkomt ipv een vaste dag en tijd
  • de lessen kunnen worden verspreid over langere periode ipv wekelijks
  • training mogelijk op een specifiek onderdeel, zoals lopen zonder trekken, hier komen, dierenartstraining of probleemgedrag
  • u bepaald zelf hoeveel lessen u nodig heeft
  • u krijgt ondersteunend theoriemateriaal wat u helpt bij het begrijpen en begeleiden van uw hond
  • ideaal voor honden die om wat voor reden dan ook niet goed in een groep kunnen functioneren
  • Na de les (of lesperiode) mag u altijd contact opnemen voor extra ondersteuning of tips

  

Is er sprake van probleemgedrag? Indien ik u hierbij begeleiden kan ontvangt u na de les (of lesperiode) een persoonlijk advies- en begeleidingsplan, afgestemd op uw eigen hond en eigen situatie. Ook zit er in het advies-begeleidingsplan ondersteunde theorie die u helpt bepaald gedrag van uw hond beter te kunnen begrijpen. Het advies- en begeleidingsplan kunt u gebruiken als leidraad voor de training/begeleiding van uw hond of als naslagwerk voor extra informatie.

 

Aanmelden

Na aanmelding middels het intakeformulier neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Klik op Contact & Aanmelden voor het intakeformulier. U mag ook uiteraard eerst een e-mail sturen of even bellen.

 

Let op: ik ben (nog) geen gediplomeerde gedragstherapeut. Indien ik u niet voldoende helpen zal ik u, afhankelijk van de aard en ernst van het 'probleem', doorsturen naar een gediplomeerde gedragstherapeut met de juiste papieren, voldoende kennis en ervaring.