Begeleiding en hulp bij gedragsproblemen

LET OP: Momenteel is er een tijdelijke aanmeldstop 

Vaak is je hond je allerbeste vriend en onderneem je met plezier samen allerlei leuke activiteiten. Toch kan het zijn dat je op een bepaald moment tegen onverwachte problemen aanloopt met je hond. Hierdoor kan het zomaar gebeuren dat het plezier wat je hebt in het ondernemen van activiteiten daalt of zelfs helemaal verdwijnt. Het probleemgedrag kan zo’n obstakel vormen dat bijvoorbeeld zelfs de dagelijkse wandelingen helemaal niet meer leuk zijn.

Heb jij een hond die;
- uit het buitenland komt
- uitvalt naar andere honden of mensen
- moeite heeft met bezoek in huis
- tijdens het uitlaten aan de lijn trekt en niet bereikbaar lijkt te zijn
- nooit luistert of niet terugkomt wanneer hij los loopt
- voerbak- of bezitsagressie laat zien
- angstig is in bepaalde situaties
- overmatig blaft
- of andere gedragingen laat zien die je als probleem ervaart?

Gedragsbegeleiding kan helpen om samen het plezier weer terug te vinden! Tijdens een gedragsconsult kom ik bij je thuis waar we rustig kunnen bespreken tegen welke problemen je aanloopt. Samen gaan we aan de slag om deze problemen op te lossen, beter te kunnen begeleiden of te voorkomen. We kijken samen naar wat de oorzaak van dit probleemgedrag is. De oorzaak, motivatie of emotie achter bepaald gedrag is namelijk een essentieel onderdeel in het begrijpen én verbeteren van het ongewenste gedrag.

Tijdens een gedragsconsult krijg je inzicht in het gedrag van je eigen hond. Waarom doet hij nou zo en waar komt het probleemgedrag vandaan? Ik zal tijdens mijn bezoek veel uitleggen over hondengedrag, hoe honden leren, denken, hoe probleemgedrag ontstaat en uiteraard wat je hier aan kunt doen om het te verbeteren. We gaan ook direct aan de slag om het gedrag in betere banen te leiden.

Na het consult ontvang je een uitgebreid stappenplan met concrete tips en oefeningen waar je samen met je hond mee aan de slag kunt. Een vervolgafspraak kan altijd ingepland worden om samen nog eens te oefenen in specifieke situaties waarin het probleemgedrag zich voordoet.

 

Na aanmelding middels het intakeformulier neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. U mag ook uiteraard eerst een e-mail sturen of even bellen.