Basiscursus

 

LET OP: aanmelden voor groepslessen is vanaf heden niet meer mogelijk.
Na de puppycursus kunt u doorstromen naar de basiscursus. In de basiscursus worden de oefeningen waar we in de puppycursus een basis voor hebben gelegd verder uitgebreid en verbetert. Er zullen naast het verbeteren van de basiscommando’s nieuwe oefeningen aan bod komen en wordt de samenwerking tussen u en uw hond verder versterkt en verbetert.

Heeft u geen puppycursus gevolgd maar wilt u toch graag werken aan een betere samenwerking tussen u en uw hond? Neem dan even contact op om te overleggen of u direct kunt starten in de basiscursus, of dat een puppycursus of privéles vooraf nodig is om in de groep te kunnen starten. 

 

De KynoSupport Basiscursus:

  • Kleine groepjes
  • Veel persoonlijke aandacht en begeleiding
  • Gevarieerde lessen
  • Verbetering en uitbreiding van de oefeningen uit de puppycursus

Er wordt verder gewerkt aan de basiscommando’s zoals onder andere contact maken en vasthouden, zowel aangelijnd als los naast lopen, zit&wacht, af&blijf, aan de voet en natuurlijk het hier komen bij de baas. Doordat we ook in de basiscursus gebruik maken van verschillende materialen, voorwerpen, obstakels en attributen worden de honden fysiek en mentaal uitgedaagd, bouwen ze zelfvertrouwen en vertrouwen in de baas op en wordt de samenwerking tussen u en uw hond verbetert.

 

De cursus wordt niet afgesloten met een examen. Hondentraining en -opvoeding is geen wedstrijd of momentopname, het is een leerproces van u en uw hond in uw eigen tempo en op uw eigen niveau. De focus ligt bij mij op de groei die u en uw hond hebben doorgemaakt, niet welke hond of baasje het beste en/of snelste leert. Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat van deelname. 

 

De basiscursus bevat 6 lessen van ongeveer 50 minuten, inclusief extra ondersteuning (via telefoon/mail) indien gewenst. 

 

Omdat u als (nieuwe) hondenbezitter soms veel vragen kan hebben over het gedrag van uw hond of misschien zelfs wel tegen wat problemen aanloopt mag u tijdens de lesperiode maar ook daarna altijd contact opnemen voor advies of tips in bepaalde situaties. 

 

Wat heeft u nodig voor de groepstrainingen:

  • een normale halsband of hondentuig (gebruik van andere materialen of hulpmiddelen alleen toegestaan na overleg)

  • een lijn van maximaal 2 meter (geen uitrollijn)

  • voldoende smakelijke beloningen voor de hond (kleine hap-slik-weg hapjes)

  • poepzakjes

 

U bepaald zelf of u met een clicker wil trainen of niet. Wat een clicker is en hoe het werkt leest u hier