Home » Pup-Karaktertest

KynoSupport Pup-Karaktertest

 

Heeft u of verwacht u binnenkort een nestje pups? Dan is de volgende dienst wellicht interessant voor u!

 

Als fokker doet u er alles aan om de pups gezond te laten groeien en een begin te maken met de socialisatie en opvoeding. Daarnaast vindt u het waarschijnlijk ook belangrijk dat er een zo goed mogelijke match wordt gemaakt tussen de pups en de toekomstige baasjes. U informeert uitgebreid naar de gezinssituatie, leefomgeving, verwachtingen en wensen van de eventuele toekomstige baasjes. Maar welke pup past nou het beste bij welk baasje of specifieke leefsituatie? Een wat angstige of gevoelige pup plaatst u liever niet bij een gezin met drie jonge kinderen die in een druk stadscentrum wonen en de meest stoere, zelfverzekerde pup is misschien minder geschikt voor dat jonge stel die aan hun eerste hond wil beginnen. Bij het uitvoeren van puppy karaktertesten heeft u een handig hulpmiddel in handen om de juiste match tussen pup en baas te maken. Want, hoe sneu is het voor alle partijen wanneer de pup niet op de juiste plek blijkt te zitten in zijn nieuwe gezin? Of wanneer het gezin van tevoren een andere voorstelling had van het leven met hun toekomstige pup, en de pup niet aan deze 'voorwaarden' voldoet?!

 

Met de Pup-Karaktertest wordt gekeken naar het globale karakter van de pup. De test wordt uitgevoerd wanneer de pups 7 weken oud zijn. Op deze leeftijd is de invloed van opvoeding nog minimaal en is de motoriek, het zicht en coördinatievermogen al voldoende ontwikkeld om een goed beeld te krijgen van de pup. De pups worden individueel, in een prikkelarme en onbekende omgeving getest, zonder de aanwezigheid van (voor de pup) bekende personen.

 

De KynoSupport Pup-Karaktertest bestaat uit de volgende testonderdelen:

  1. Exploratie
  2. Sociale binding
  3. Volgproef
  4. Onderwerping
  5. Sociale overheersing
  6. Controleverlies
  7. Auditieve prikkel
  8. Visuele prikkel
  9. Samenwerking
  10. Probleemoplossend vermogen

 

Tijdens de test wordt voor iedere pup ruim de tijd genomen. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat de pup teveel spanning of stress opbouwt gedurende de test zijn er korte pauzes tussen de verschillende testonderdelen. Zo krijgt de pup de tijd te herstellen van een eventuele schrikreactie op de nieuwe, onbekende prikkels en zelf te onderzoeken. De bevindingen uit de test worden per pup genoteerd en later uitgewerkt in een verslag. Op basis van dit verslag kunt u de best mogelijke match maken tussen de pups en hun potentiële nieuwe baasjes. Wilt u graag hulp en advies over welke pup u het beste in welk gezin kunt plaatsen, dan geef ik u een plaatsingsadvies. 

Voor de nieuwe puppenbaasjes is het verslag een handige leidraad waarin ze na kunnen lezen waar rekening mee te houden in de opvoeding, socialisatie en training van hun pup. De manier en intensiteit van de socialisatie, opvoeding en training levert een grote bijdrage in de uiteindelijke vorming van het karakter op volwassen leeftijd. Houd u er rekening mee dat ook de positieve en negatieve ervaringen die een hond opdoet gedurende zijn leven invloed kunnen hebben op het gedrag.

 

Heeft u op dit moment een nestje pups of staat er binnenkort een nestje op de planning en wilt u graag aanmelden of meer informatie over de KynoSupport Pup-Karaktertesten? Stuur mij dan een mail, dan kan ik u van meer informatie voorzien en kunnen wij eventueel in overleg een geschikte datum plannen.

 

Krijgt u binnenkort een pup in huis en laat uw fokker geen pup-karaktertesten uitvoeren? Wilt u er zeker van zijn dat u voor uw (gezins-)situatie de juiste pup uitkiest? Ik kan u helpen de juiste keuze te maken, zodat u de pup krijgt die ook echt bij u past. Neem contact op voor advies of meer informatie.