Home » Over mij

Wie ben ik?

 

Ik ben Marsha Blanksma-Groenhof, geboren in 1982 en woon in Sint Annaparochie. Sinds 2015 werk ik als gedragsdeskundig kynologisch instructeur en heb ik mijn eigen hondenschool opgericht. 

 

Na zo'n 10 jaar met veel plezier als Pedagogisch medewerker in de kinderopvang te hebben gewerkt heb ik een opleiding gevolgd tot Kynologisch Instructeur. Regelmatig studeer ik verder om meer kennis op te doen. In 2015 ben ik mijn eigen hondenschool gestart. Met KynoSupport onderscheidt ik mijzelf van andere hondenscholen door les te geven volgens de nieuwste inzichten en wetenschappelijke kennis over hondenopvoeding en -gedrag en op die manier gevarieerde en creatieve lessen te verzorgen waar niet alleen de hond, maar vooral ook de baas veel van leert!

 

Vanaf 2017 ben ik als Kynologisch Instructeur geaccrediteerd door de SPPD. De SPPD is het platform van professionele diergedragsdeskundigen. Op het platform kunt u nalezen of de door u uitgezochte hondenschool werkt met ervaren, goed opgeleide instructeurs. Door de accreditatie van de SPPD is de kwaliteit van de Kynologisch Instructeur en de hondenschool gewaarborgd. Zo weet u zeker dat u te maken heeft met een goed opgeleide instructeur die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van training, hondenwelzijn en wetenschappelijke onderzoeken. Ook ben sinds 2019 gecertificeerd door de Raad van Beheer en ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding (O&O).

 

Ik heb diverse opleidingen, cursussen, workshops en lezingen gevolgd om zo veel mogelijk kennis op te doen. Om deze kennis up to date te houden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke kennis over kynologie blijf ik mij ook voortdurend bijscholen. Los van ervaring kunt u hieronder lezen welke diploma’s en/of certificaten ik heb behaald.

 

 

Opleidingen, cursussen en workshops:

 

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur (2015 Martin Gaus Academie)

Module 1, Gedragsleer

Module 2, Trainingstechnieken

Module 3, Didactische vaardigheden

 

Losse modules opleiding Kynologisch Gedragstherapeut (2017-heden Martin Gaus Academie)

Module 3, Gedragsleer

Module 4, Trainingstechnieken

Module 5, Ras&Gedrag

 

2016
- Lezing BAT, Behavior Adjustment Training door Monique Bladder; hoe begeleid je een reactieve (uitvallende) hond
- Cursus EHBO voor honden

2017
- Lezing Puberteit bij honden door Sam Turner; de invloed van hormonen op de ontwikkeling van onze hond
- Lezing Pijn bij honden door Edy Mulié; hoe herken je pijn bij honden en hoe staat dit in relatie tot gedragsproblemen
Lezing Ethologie door Prof. Jan van Hooff; de leer van de biologie van gedrag 

2018
- Lezing Propriocepsis voor de pup door Sam Turner, Propriocepsis is het bewust zijn van waar je lichaam en ledematen zich bevinden en hoe ze    bewegen in relatie tot de omgeving en tot elkaar. Door het stimuleren van de proprioceptie ontwikkelen honden goede motorieke vaardigheden, coördinatie, balans en het geeft de hond zelfvertrouwen
- Workshop Stress bij honden door Doreen Planta, hoe ontstaat (chronische) stress, hoe kun je het voorkomen, wat kun je doen en wat vooral niet
- Instructeursopleiding Neuswerk voor honden (zoeken, speuren en detectie) bij de Tinley Academie
- Studiedag Hoog-Risico-Honden bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -Opleiding

2019
- Workshop Neuswerk door Hotsche Luik van de Scent Detection Academy
- Lezing Dierenmishandeling door Forensisch Patholoog Frank van de Goot; over zijn werk als forensisch patholoog voor mens en dier

2021
- Workshop Oefeningen als hulpmiddel door Peter Beekman van Kynotrain

 

Naast KynoSupport ben ik een aantal jaren als vrijwilliger actief geweest bij de ZWHVN, de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland. Hier hield ik mij onder andere bezig met het organiseren van activiteiten, workshops en lezingen, schreef ik artikelen voor het clubblad, gaf ik (gedrags-)advies aan mede-witte-herder-eigenaren, assisteerde ik bij de gedragstesten voor fokgeschiktheid en beheerde ik de facebooksite van de vereniging. Wegens tijdgebrek ben ik hier in 2018 mee gestopt.