Home » Over mij

Ik ben Marsha Blanksma, geboren in 1982. Ik woon samen met mijn man, twee katten en Zwitserse Witte Herder Levy in Sint Annaparochie.

 

Na zo'n 10 jaar met veel plezier als Pedagogisch medewerker in de kinderopvang te hebben gewerkt heb ik een opleiding gevolgd tot Kynologisch Instructeur. Op dit moment studeer ik verder om ook de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut te voltooien. In 2015 ben ik mijn eigen hondenschool en uitlaatservice gestart, KynoSupport! Met KynoSupport onderscheidt ik mijzelf van andere hondenscholen door les te geven volgens de nieuwste inzichten en wetenschappelijke kennis over hondenopvoeding en -gedrag en op die manier gevarieerde en creatieve lessen te verzorgen waar niet alleen de hond, maar vooral ook de baas veel van leert!

 

Vanaf 2017 ben ik als Kynologisch Instructeur geaccrediteerd door de SPPD. De SPPD is het platform van professionele diergedragsdeskundigen. Op het platform kunt u nalezen of de door u uitgezochte hondenschool werkt met ervaren, goed opgeleide instructeurs. SPPD erkende instructeurs hebben een diploma Kynologisch Instructeur, geven minimaal 7 uur per maand les en volgen jaarlijks beroepsgerichte nascholing. Door de accreditatie van de SPPD is de kwaliteit van de Kynologisch Instructeur en de hondenschool gewaarborgd. Zo weet u zeker dat u te maken heeft met een goed opgeleide instructeur die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van training, hondenwelzijn en wetenschappelijke onderzoeken.

 

Ik heb diverse opleidingen, cursussen, workshops en lezingen gevolgd om zo veel mogelijk kennis op te doen. Om deze kennis up to date te houden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke kennis over kynologie blijf ik mij ook voortdurend bijscholen. Los van ervaring kunt u hieronder lezen welke diploma’s en/of certificaten ik heb behaald.

 

 

Opleidingen, cursussen en workshops:

 

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur (Martin Gaus Academie)

Module 1, Gedragsleer

Module 2, Trainingstechnieken

Module 3, Didactische vaardigheden

 

Kynologisch Gedragstherapeut in opleiding (Martin Gaus Academie)

Module 3, Gedragsleer

Module 4, Trainingstechnieken

Module 5, Ras&Gedrag

 

Lezing Ethologie door Prof. Jan van Hooff; de leer van de biologie van gedrag 

- Lezing Puberteit bij honden door Sam Turner; de invloed van hormonen op de ontwikkeling van onze hond

- Lezing Pijn bij honden door Edy Mulié; hoe herken je pijn bij honden en hoe staat dit in relatie tot gedragsproblemen

- Lezing Propriocepsis voor de pup door Sam Turner, Propriocepsis is het bewust zijn van waar je lichaam en ledematen zich bevinden en hoe ze    bewegen in relatie tot de omgeving en tot elkaar. Door het stimuleren van de proprioceptie ontwikkelen honden goede motorieke vaardigheden, coördinatie, balans en het geeft de hond zelfvertrouwen

- Studiedag Hoog-Risico-Honden bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -Opleiding

- Instructeursopleiding Neuswerk voor honden (zoeken, speuren en detectie) bij de Tinley Academie

- Workshop Stress bij honden door Doreen Planta, hoe ontstaat (chronische) stress, hoe kun je het voorkomen, wat kun je doen en wat vooral niet

- Lezing BAT, Behavior Adjustment Training door Monique Bladder; hoe begeleid je een reactieve (uitvallende) hond

- Cursus EHBO voor honden

- Cursus EHBO (voor mensen)

 

Geplande bijscholingen:

 

Naast KynoSupport ben ik actief binnen de ZWHVN, Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland. Hier houd ik me onder andere bezig met het organiseren van activiteiten, workshops en lezingen, schrijf ik artikelen voor het clubblad, geef ik (gedrags-)advies aan mede-witte-herder-eigenaren, assisteer ik bij de gedragstesten voor fokgeschiktheid en beheer ik de facebooksite van de vereniging.